Pennut 2024

Thor & Arwen <3

Arwen on astutettu 19.11.2023 upealla uroksella Resident vom Alte Wald.

Thor kuvat: Tereza Subertová

EE MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA TLNJW-17 TLNW-17 EEV-18 RKF Ch Res WW-2018
Ans Kattoo Aivan Paras 'Arwen'

Arwen on keksikokoinen ruskeapäistärikkö narttu, jolla on erinomaiset rungon mittasuhteet sekä kaunis, feminiininen nartun pää. Purenta on erinomainen. Arwenin karva on keskikarkea ja helppohoitoinen. Rodun tunnusomaiset merkit; vahva parta ja kulmakarvat erottuvat jo kaukaa. Arwen on Homozygot Rauhaar (W/W) eli partageenin kantaja, mikä tarkoittaa, että myös kaikille sen jälkeläisille tulee parta.

Arwen on luonteeltaan ystävällinen, iloinen sekä energinen koira. Ympäröivään maailmaan; ihmisiin, eläimiin ja toisiin koiriin se suhtautuu avoimesti ja ystävällisesti. Vieraat se ottaa vastaan innokkaasti ja ystävät suurella riemulla tarjoillen perheen kengät tahi muut irtoavat kappaleet tuliaisina. Kotioloissa ja matkustettaessa Arwen on rauhallinen eikä ylimääräistä ääntä kuulu. Ulkomaanmatkoilla Arwen on jakanut häkkinsä niin vieraan nartun kuin uroksenkin kanssa ongelmitta.

Arwen on nopeasti oppiva ja yhteistyöhaluinen koira, joka haluaa miellyttää ohjaajaansa. Vaikka koiran haku on laajaa ja vauhdikasta, niin se on silti hyvin ohjattavissa. Riistatilanteissa seisonnat ovat kiinteät ja avanssi lähtee yleensä räväkästi ja innolla. Arwen on irronnut myös oma-aloitteiseen tiedotukseen. Metsälintuja se käsittelee mallikkaasti ja kuluvalla kaudella reppuun on tullut niin metsoja kuin teeriä ja riekkojakin. Uiminen ja kaikki veteen liittyvä työskentely on Arwenille erityisen mieluisaa.

Arwenilla on uransa ensimmäisestä kokeesta NUO 1 tulos (85p.) sekä AVO-luokan vesityöt täysin pistein. AVO-luokan koestarttiin ei koskaan päästy Arwenin tapaturmaisen loukkaantumisen vuoksi. Osittain revenneen hauisjänteen kuntouttamiseen kokeiltiin ensin konservatiivista hoitoa ja lopulta päädyttiin jänteen katkaisuun. Sen jälkeen koira on palannut normaaliin metsästyskäyttöön.

Arwenilla on A/A lonkat, 0/0 kyynärät sekä virallisten kuvien yhteydessä kuvatut OCD-vapaat olkapäät. Lisäksi Arwenille on tehty Saksassa rodulle käytössä oleva verikokeeseen perustuva jalostusarvoa (Genomische Zuhtwerte, GZV) mittaava geenitesti HD ja OCD riskien yksilölliseksi kartoittamiseksi. Arwenin GZV tulokset HD 92 ja OCD 96 osoittavat Prof. Ottmar Distlin mukaan alhaista geeniperimän kuormitusta (alle 100) näille sairauksille.

Arwenin ensimmäisestä pentueesta v. 2019 syntyi 9 elinvoimaista ja kaunista pentua. Arwen oli rauhallinen ja huolehtiva emä. Vaikka vain muutama pentu lopulta on käynyt KAER-kokeessa, niin 6/9 pentua kävi suorittamassa NUO-vesityöt täysin pistein. Pennuista Kasper sai upeasti KAER NUO 1 palkinnon täysillä pisteillä 100/100p. ja Karelia NUO 2 palkinnon. Koirat jatkoivat AVO-luokassa, josta molemmille AVO 1 palkinnot. Kasper kilpailee VOI-luokassa, josta pellolta 2x VOI 1 palkinto ja metsästä VOI 2 (79p). Pennuista 6/9 on käynyt näyttelyissä ja ne kaikki on arvioitu ulkomuodoltaan vähintään erinomaisiksi ja myös sertin arvoisiksi. Usealta pennulta löytyy myös laajat terveystulokset sekä kahdelta tulos luonnetestistä erinomaisin pistein. Pentueen tiedot Kennelliiton sivuilla.


EJW-22 CZ CH SK CH CZ JCH SK JCH ES JCH JBIS BISS
Resident vom Alte Wald 'Thor'

mustapäistärikkö uros, s. 2.6.2021
HD A, ED 0, OCD vapaa, vWD II vapaa

HZP - 1st prize, Ability (ZV - VJP) - 1st prize, 225 pt., VJP - 62 pt. Valmistautuu VGP kokeeseen.

Uroksen omistaja Petra Königová kuvaa koiraa näin:

Thor is wonderful middle sized, strong boned young male, always wagging his tail. He has really such a nice character, willing to do anything for me. He loves swimming, running in the wide open fields. He has great movement with nicely carrying head, works great with wind. Birds are his passion, whereas he is perfectly calm at home, loves cuddles and enjoy other dogs and people’s company. He is a really easy going male, enjoying dog shows, hunts or just chilling. Actually he is the most successful Deutsch Drahthaar in the Czech Republic by winning multiple JBIS, he rocked our biggest club show last year when he won JBIS & BIS there. And he confirmed his form by winning BIS again this year under the respectful judge Mr. Frank Keane from Great Britain. Though the best moments so far has been winning EJW & BOB at the age of 10 months at the European dog show in Paris 2022!
I couldn’t ask for more as he makes me feel happy every day that goes by.

Lisätietoja ja kuvia Kennel Triscoba sivuilta.

Silja tapasi Thorin Prahassa ja ihastui urokseen välittömästi. Thor vastasi sitä kuvausta, minkä Petra oli aiemmin koirastaan antanut ja myös ylle kirjoittanut. Hieno poika!