Ans Kattoo Pennut 2016/ Puppies 2016

Pennut ovat lähteneet maailmalle, onnea matkaan! :)

Pennut syntyivät 30.5. 2016.
5 urosta, joista kaksi ruskeaa ja kolme mustaa päistärikköä sekä 4 narttua, joista kaksi ruskeaa ja kaksi mustaa päistärikköä. Pentukuvia täällä.

Puppies were born on 30th May. 5 males and 4 females.

silja_pop.jpgSeanas on astutettu tanskalaisella uroksella Lykkeager's Hector.

Kuvia astutusreissusta sekä tiineysajasta täällä.

DKBRCH DKJCH DKSCH Lykkeager’s Hector

synt. 7.3.2013 64/65 cm HD A (indeksi 111), ED 0, vWD vapaa
Tanskan käyttövalio, Tanskan metsästys- ja jälkivalio, Tanskan jalostusrekisterissä
Voitto KV VOI-lk:n kokeessa 1.4.2016! (42 koiraa starttasi)
MARKPROVE (KAER): 2x VOI-1, KÄY-1
Jälki: 1. palkinto 3h 400m, 1. palkinto 20h 400m, 1. palkinto 20h 1000m
Ketun nouto 2015: 4/4p.
Noutokokeen läpäisy 2014: 232/206p. testin paras koira
Näyttelyt: ROP, SERT, CACIB
Lisää Hectorista: www.lykkeager.dk

Hector on keskikokoinen nuori mustapäistärikkö uros, jolla on hyvä luusto ja selkeä urosleima. Se on ulkomuodoltaan ja rakenteeltaan arvioitu näyttelyissä erinomaiseksi ja lisäksi sertin arvoiseksi. Hectorin karva on karkeaa ja rungonmyötäistä sekä helppohoitoista. Hector on rauhallinen, iloinen sekä erittäin tasapainoinen koira luonteeltaan. Ympäröivään maailmaan; ihmisiin, eläimiin ja toisiin koiriin se suhtautuu avoimesti ja ystävällisesti.

Hector on yhteistyöhaluinen työkoira, joka haluaa miellyttää isäntäänsä. Vaikka Hectorin haku on laajaa ja hyvin vauhdikasta, se säilyttää hyvän kontaktin isäntäänsä ja on erittäin hyvin ohjattavissa. Hector hoitaa riistatilanteet vapautuneesti ja tehokkaasti, eikä se kuumene tai ylimääräistä ääntä kuulu. Hector on osoittanut hyvän keskittymiskykynsä kokeissa, erityisesti 20 tuntia vanhalla jäljellä.

Pääsimme seuraamaan Hectorin työskentelyä riistalla 1.4.2016 järjestetyssä KV voittaja-luokan kokeessa Tanskassa. Koepäivä osui astutusten väliin, mutta asia ei vaikuttanut koiran suorituskykyyn tai keskittymiseen kokeessa millään lailla. Koiran riistankäsittely linnulla oli mallikasta. Se kohtasi haussa myös lauman kauriita ja tuomarin laskujen mukaan 8 rusakkoa. Hector oli ohjaajansa hallinnassa kaikissa tilanteissa.

Hector kvalifioitui esityksillään iltapäivän finaaliin, joka sekin päättyi hienosti! Hector oli 42 startanneesta VOI-luokan koirasta paras ja voitti koko kilpailun lunastaen jo toisen kerran paikan Tanskan mestaruuskokeeseen! Sanat eivät riitä kertomaan kuinka onnellinen astutustiimimme oli. Se, mitä näimme ja totesimme koiran luonteesta ja suorituskyvystä, täytti kaikki odotukset ja paljon enemmänkin. Hectorin koe- ja näyttelytuloksiin voi tutustua tarkemmin kennel Lykkeagersin kotisivuilta ja Tanskan jalostusrekisteristä.

Seenan astutus Hectorilla sujui luonnonmukaisesti ja määrätietoisesti, vaikka molemmat koirat olivat ensikertalaisia.

IMG_2979.JPG

IMG_2977.JPG

015_Hector.JPG

Photo: Fam. Henningsen

sukutaulu_kuva2.docx.png